Home » Hekwerken » Dubbelstaafmat hekwerk

Hekwerken - Dubbelstaafmat hekwerk

 

Dubbelstaafmat hekwerk behoort tot de staafmathekwerken, ook wel bekend als staalmathekwerk en gittermat. Naast dubbelstaafmat is er enkelstaafmat hekwerk (ook wel 3D-mathekwerk genoemd), welke o.a. te herkennen is aan een knik aan de boven- en onderzijde van de mat. Echter is dubbelstaafmat het meest geliefd, doordat deze steviger is dan enkelstaafmat. Waar enkelstaafmat is opgebouwd uit één set horizontale en één set verticale spijlen is dubbelstaafmat opgebouwd uit drie sets spijlen, waarvan één set verticaal loopt en twee sets horizontaal. De twee horizontale sets spijlen worden ieder, op gelijke hoogte, aan weerszijde van de verticale spijlen gelast. Hierdoor ontstaan rechthoekige mazen. De vlakken tussen de palen worden matten genoemd en met behulp van beugels aan de palen bevestigd.

Vrijblijvend advies?

Om roesten en corrosie door weersomstandigheden tegen te gaan wordt het stalen staafmathekwerk verzinkt. Vervolgens kan het worden gecoat in de gewenste kleur. Naast kleur zorgt coaten voor een gladde afwerking en een extra beschermlaag. Het resultaat is een duurzaam en nagenoeg onderhoudsvrij dubbelstaafmat hekwerk.  

 

Veiligheid en privacy 

Dubbelstaafmathekwerk is erg stevig en daardoor erg geschikt voor het afschermen van uw terrein voor ongewenst bezoek. Het wordt daarom ook wel 'hufterproof' hekwerk genoemd. Om extra veiligheid te waarborgen kan ervoor worden gekozen de verticale spijlen boven de bovenste horizontale spijlen uit te laten steken, waardoor overklimmen nauwelijks mogelijk is.

Door de grote mazen in staafmatten kan het voelen alsof uw terrein nogal openligt voor de omgeving wat ten kosten kan gaan van het gevoel van privacy. Dit is echter eenvoudig op te lossen door de matten te laten begroeien met bijvoorbeeld klimop, dicht te vlechten met riet of een kunststof vlechtband (Polywave genoemd). Een andere optie is om twee dubbelstaafmathekken parallel aan elkaar te plaatsen en deze op te vullen met bijvoorbeeld stenen. 

 

Modellen dubbelstaafmathekwerken

Flofence levert en plaatst diverse modellen dubbelstaafmathekwerken, welke hieronder worden toegelicht. Mocht u toch liever een enkelstaafmathekwerk willen informeer dan naar de mogelijkheden.

 

Voor ieder onderstaand beschreven model gelden o.a. de volgende standaarden:

 • Maaswijdte van 5x20cm; 
 • Leverbaar in de volgende hoogtes (in cm): 80 – 100 – 120 – 140 – 163 – 183 – 203 –223 – 243;
 • Leverbaar in iedere gewenste kleur, maar standaard in de volgende kleuren:

Voor bovenstaande geldt dat dit standaarden zijn. Indien gewenst kan hiervan worden afgeweken.  Zie de modellen voor specifieke opties of informeer naar de mogelijkheden.

 


Minerva Basis

Minerva Basis dubbelstaafmat hekwerk is speciaal ontwikkeld voor locaties met wat zwaardere gebruikseisen, zoals parkeergarages, industrie- en bedrijventerreinen.  

Bij dit model worden de matten recht tegen de 6x4cm staanders gemonteerd door gebruik te maken van RVS stroppen, inclusief kunststof opvulblok. Deze opvulblokken voorkomen rammelen van het hekwerk en evt. daaruit voortvloeiende beschadigingen. De palen worden afgewerkt met een kunststof afschermkap. Hoe hoger de matten, des te meer bevestigingspunten aan de palen. 

 

Voor het Minerva Basis dubbelstaafmat zijn de volgende opties mogelijk:

 • Staanders met voetplaat voor bevestiging op de fundatie; 
 • Extra bevestigingsbeugels (=extra stevigheid); 
 • Enkelstaafmat met twee 5mm spijlen; 
 • 6x6cm palen. 

Minerva Standaard

Minerva Standaard dubbelstaafmat hekwerk is vergelijkbaar met de Minerva Basis, maar in plaats van rechthoekige palen wordt er gebruik gemaakt van ronde palen. De matten worden middels langlipbeugels aan de palen bevestigd. Net als bij Minerva Pro dubbelstaafmathekwerken wordt er bij de hoeken gebruik gemaakt van maar één paal.

 

Kijk voor overige specificaties bij het Minerva Basis dubbelstaafmat hekwerk.  

 

Voor het Minerva Standaard dubbelstaafmathekwerk zijn de volgende opties mogelijk: 

 • Staanders met voetplaat voor bevestiging op de fundatie; 
 • Extra bevestigingsbeugels (= extra stevig & veilig); 
 • Breekmoer i.p.v. standaardmoer (= extra veilig). 

Minerva Pro

Minerva Pro dubbelstaafmat hekwerk wijkt af van Minerva Basis in die zin dat de rechthoekige palen voorzien zijn van kunststof voorgemonteerde montageblokjes. Deze worden geborgd door gebruik te maken van roestvrije draadbussen, waarna ze worden voorzien van een voorgevormd klemplaatje.  

Daarbij worden hoeken geplaatst met behulp van één hoekpaal in plaats van twee. Deze hoekpalen zijn zo gemaakt dat het aan beide zijden mogelijk is om er een mat aan de bevestigen.  

Tot slot heeft de Pro uitvoering een extra bevestiging van de matten aan de palen wat het een extra stevige dubbelstaafmat maakt.   

 

Voor het Minerva Pro dubbelstaafmat hekwerk zijn de volgende opties mogelijk: 

 • Palen in verzwaarde uitvoering: 8x4 – 10x4 – 12x4 cm; 
 • Staanders met voetplaat voor bevestiging op de fundatie; 
 • Aluminium paalkap; 
 • Palen voorzien van een gelaste L- of Y kop t.b.v. puntdraad; 
 • Extra beveiligingsbeugels (= extra stevig); 
 • Eenrichtingsschroef (= extra beveiliging).

Minerva Security

Mochten de Minerva Basis en Pro nog niet voldoende stevig en veiligheidsbevorderend zijn, dan is er nog het Minerva Security dubbelstaafmathekwerk. De Minerva Pro is hiervoor als basis genomen, maar bij de Security worden de matten, ongeacht de hoogte, ter hoogte van iedere maas bevestigd en voorzien van eenrichtingsschroeven. Mocht er onverhoopt toch een poging tot inbraak worden gedaan werkt dit aanzienlijk tijdvertragend.  

 

Kijk voor overige kenmerken, specificaties en opties bij het Minerva Pro dubbelstaafmat hekwerk.

Vraag uw offerte nu aan!

Standaardspecificaties dubbelstaafmat hekwerken

 • De horizontale spijlen zijn 8mm dik en de verticale 6mm; 
 • Vanaf 163cm zijn de matten voorzien van een overklimbeveiliging, waarbij de verticale spijlen 3cm boven de horizontale spijlen uitsteken; 
 • Hart-op-hart afstand staanders is 258cm; 
 • De matten kunnen verspringend worden gemonteerd wat dubbelstaafmathekwerk geschikt maakt voor ongelijke en heuvelachtige terreinen.

 

Bovenstaande zijn standaarden waarvan, indien gewenst, kan worden afgeweken.  Zie de modellen voor specifieke opties of informeer naar de mogelijkheden.

Impressie dubbelstaafmat hekwerken