√ Standaard én maatwerk

Home » Hekwerken » Lage afrastering hekwerk

Hekwerken - Lage afrastering hekwerk

 

Plantsoenhekwerk-vb-Randwijk

Onder lage afrastering hekwerk  vallen plantsoenhekwerk en beveiligingshekwerk.  Waar dubbelstaafmat-, spijlen-, gaas-, en sierhekwerk veelal vanaf een meter worden geplaatst is dit voor lage afrastering hekwerk de maximale hoogte. Daarbij is lage afrastering voornamelijk functioneel bedoeld en is uitstraling minder belangrijk; het is degelijk hekwerk, maar springt niet in het zicht.   

 

Lage afrastering hekwerk wordt verzinkt om roesten en corrosie door weersomstandigheden tegen te gaan. Vervolgens kan het worden gecoat in de gewenste kleur. Naast kleur zorgt coaten voor een gladde afwerking en een extra beschermlaag. Het resultaat is een duurzaam en nagenoeg onderhoudsvrij lage afrastering hekwerk.   

  

Veiligheid 

Lage afrastering hekwerk is niet bedoeld om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden; wel hun vervoersmiddel. Tevens kan het dienen om perceelsgrenzen aan te geven. Bent u juist op zoek naar hekwerk dat uw veiligheid en privacy bevordert? Neem dan eens een kijkje bij het spijlenhekwerk, dubbelstaafmathekwerk, gaashekwerk of sierhekwerk.

 

 Voor zowel plantsoen- als beveiligingshekwerk gelden de volgende standaardspecificaties: 

  • Verkrijgbaar in een lichte en zwaardere variant; 
  • Afstand tussen palen is 150 of 200 cm;
  • Leverbaar in iedere gewenste kleur, maar standaard geleverd in de volgende kleuren:

Voor bovenstaande geldt dat dit standaarden zijn. Indien gewenst kan hiervan worden afgeweken. Zie de modellen voor specifieke opties of informeer naar de mogelijkheden.

Plantsoenhekwerk

Plantsoenhekwerk wordt voornamelijk gebruikt om verkeer tegen te houden, zoals om de voortuin, rotondes en in parken en natuurgebieden om te voorkomen dat bezoekers van de paden afwijken. Het verschil tussen de lichte en zwaardere variant zit hem in de dikte van de bovenbuis.

De bovenbuis en palen worden voorzien van een zogeheten T-kop. Deze bovenbuizen worden gekoppeld in de T-kop en vastgezet met parkers.  

Plantsoenhekwerk is standaard leverbaar in de volgende hoogtes (in cm): 30 – 40 – 90. 

 

Voor lage afrastering plantsoenhekwerk zijn de volgende opties mogelijk:

            T-kop

Beveiligingshekwerk

Beveiligingshekwerk wordt ook wel barrièrehekwerk of antiramkraak hekwerk genoemd. Het is speciaal bedoeld voor locaties waar extra stevigheid is gewenst, zoals (auto)showrooms, etalages en parkeergarages. Deze stevigheid wordt gewaarborgd door extra dikke anti-doorrijdpalen en de lengte van deze palen. Bij een bovengrondse hoogte van 6 0cm zijn de palen namelijk 90 cm lang. Eén derde van de paal bevindt zich dus onder de grond en wordt aangestort met beton. Desondanks blijft het een onopvallend hekwerk dat niets afdoet aan het zicht en uitstraling van de locatie.  

 

Beveiligingshekwerk wordt standaard geleverd in een hoogte van 60 cm. In tegenstelling tot plantsoenhekwerk kan er ook worden gekozen voor vierkante palen.  

 

Bij een doorgang kan er een schuifbuisconstructie worden toegepast, waardoor het mogelijk is een (tijdelijke) opening te creëren om bijvoorbeeld auto's in- en uit te rijden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een stalen schuifbuis welke middels nylon geleidingsbussen de buisligger inschuift.

 

Voor lage afrastering beveiligingshekwerk zijn de volgende opties mogelijk: 

  • Staanders voorzien van een voetplaat, welke op een fundament kunnen worden geboord; 
  • Andere hoogte en diameter van de palen en bovenbuis. 
  • Standaardspecificaties

Impressie lage afrastering