√ Standaard én maatwerk

Home » Poorten » Schuifpoort

Poort - Schuifpoort

 

Schuifpoort op rail voorbeeld

Schuifpoorten zijn er in twee uitvoeringen: de vrijdragende schuifpoort en de schuifpoort op rail.
Vrijdragende schuifpoorten  'zweven' als het ware 10 cm boven de grond en worden geleidt middels een geleidingstrein die boven en/of onder is afgeschermd.
Schuifpoorten op rail worden begeleidt door een stalen geleidingsrail op kunststof gelagerde geleidingswielen. Bovenin zijn deze wielen afgeschermd. 

 

Flofence levert en plaatst diverse modellen schuifpoorten, welke hieronder worden toegelicht. Onderaan de pagina vindt u de bijbehorende standaardspecificaties.

  Vrijblijvend advies?


  Arena schuifpoort op rail

  Deze spijlen schuifpoort op rail heeft 45 graden gedraaide spijlen met een hart-op-hart afstand van 15 cm. Dit maakt het een uiterst stevige poort, welke nauwelijks is open te breken.

  Tot een hoogte van 200 cm zijn de vierkante spijlen 2,5x2,5 cm dik. Daarboven wordt er gebruik gemaakt van 3x3 cm dikke vierkante spijlen. Vanaf 150 cm zijn de spijlen aan de bovenkant 45 graden afgeschuind, wat eveneens bijdraagt aan extra veiligheid. 

   

  Voor de Arena schuifpoort op rail zijn de volgende opties mogelijk:

  Cratos vrijdragende schuifpoort

  De Cratos schuifpoort bestaat uit aluminium spijlen wat het een lichte en corrosiebestendige poort maakt. Geleiding vindt plaats middels een geleidingstrein die zowel onder als boven is afgeschermd. De handbediende variant van deze schuifpoort is voorzien van een dichtwaaibeveiliging en een solide sluiting die nauwelijks is open te breken.   

  De Cratos schuifpoort is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Iedere uitvoering past uitstekend bij één van de volgende modellen hekwerk: Arena (vierkante 2,5x2,5cm spijlen) - Orion (ronde 2,5 cm spijlen) - Vesta (ronde 2,5 cm spijlen) - Minerva (dubbelstaafmat 8/6/8 mm). 

  Vanaf een hoogte van 150 cm worden bij de Arena en Orion uitvoering de spijlen 45 graden afgeschuind. Bij de Vesta en Minerva uitvoering wordt een puntenkam bovenop de schuifpoort gemonteerd. Dit bevordert de veiligheid, doordat het overklimmen erg lastig maakt.  De hart-op-hart afstand van de spijlen is 13,2 cm. 

   

  Vrijdragende schuifpoorten zijn mogelijk voor doorgangen tussen de 4 en 18 meter breed.

  Voor de Cratos vrijdragende schuifpoort zijn de volgende opties mogelijk:

  Minerva schuifpoort op rail

  De Minerva schuifpoort op rail is gemaakt van dubbelstaafmat wat het een uiterst solide poort maakt. De 5x20cm mazen worden gevormd door twee sets horizontale 8 mm staven en één set verticale 6 mm staven.  

  Ten behoeve van de veiligheid wordt de schuifpoort vanaf 150 cm voorzien van een puntenkam van 3,5 cm hoog, maar indien gewenst kan dit ook bij lagere hoogtes worden gedaan. 

  Voor de Minerva schuifpoort op rail zijn de volgende opties mogelijk:

  Mykadoo schuifpoort op rail

  De Mykadoo schuifpoorten op rail zijn spijlenpoorten met een twist. De ronde 2,5 cm spijlen zijn namelijk speels op elkaar en het kader gelast wat een moderne, speelse en chique uitstraling geeft, maar tevens voor extra veiligheid zorgt. Deze veiligheid wordt bevorderd door de maximale 11 cm hart-op-hart afstand van de spijlen.  

   

  Voor de Mykadoo spijlenpoort op rail zijn de volgende opties mogelijk: 

  Orion schuifpoort op rail

  De Orion schuifpoort op rail is een spijlenpoort, waarbij de spijlen boven de bovenligger doorlopen. Dit maakt overklimmen erg lastig wat de veiligheid bevordert. 

   

  Tot een hoogte van 200 cm zijn de ronde spijlen 2,5 cm dik. Daarboven wordt er gebruik gemaakt van 3 cm dikke ronde spijlen. Vanaf 150 cm zijn de spijlen aan de bovenkant 45 graden afgeschuind, wat eveneens bijdraagt aan extra veiligheid.  De hart-op-hart afstand van de spijlen is 15 cm.

   

  Voor de Orion schuifpoort op rail zijn de volgende opties mogelijk:  

  Tyro schuifpoort op rail

  De Tyro schuifpoort op rail is evenals de Tyro draaipoort een eenvoudige, doch stevige spijlenpoort. De vierkante spijlen, met een hart-op-hart afstand van 15 cm, zijn tot 200 cm hoog 2,5x2,5cm en daarboven 3x3cm dik. Vanaf 150 cm hoog wordt er een puntenkam bovenop de schuifpoort gemonteerd wat voor extra veiligheid zorgt, maar indien gewenst kan dit bij iedere hoogte worden toegepast.  

   

  Voor de Tyro schuifpoort op rail zijn de volgende opties mogelijk: 

  Vesta schuifpoort op rail

  De Vesta schuifpoort op rail is evenals de Vesta draaipoort een eenvoudige, doch stevige spijlenpoort. De ronde spijlen, met hart-op-hart afstand van 15 cm, zijn tot en met 200 cm hoog 2,5 cm en daarboven 3 cm dik. Vanaf 150 cm hoog wordt een puntenkam bovenop de schuifpoort gemonteerd wat voor extra veiligheid zorgt, maar indien gewenst kan dit bij iedere hoogte worden toegepast.  

   

  Voor de Vesta schuifpoort op rail zijn de volgende opties mogelijk:

  Sparta vrijdragende schuifpoort

  De Sparta schuifpoort is een vrijdragende spijlenpoort, waarbij het kader in een stalen geprofileerde onderbalk is gelast wat het een zeer solide en stabiele schuifpoort maakt. De rollenblokken zijn weggewerkt in de onderbalk en voorzien van kwalitatieve kunststof wielen wat voor een soepele geleiding zorgt.

  De hart-op-hart afstand van de spijlen is 15 cm. Indien gewenst kan er een puntenkam bovenop de schuifpoort worden gemonteerd wat overklimmen nagenoeg onmogelijk maakt. Dit bevordert de veiligheid. In geval van de handbediende varianten wordt er tevens gebruik gemaakt van een twistfinger sluiting wat het een uiterst stevige sluiting maakt.  

   

  Sparta vrijdragende schuifpoort type "Orion"

  Anders dan de overige schuifpoorten is de Sparta vrijdragende schuifpoort alleen leverbaar in enkele uitvoering en geschikt voor doorgangen met een breedte van 3 tot 8 meter.  

   

  Voor de Sparta vrijdragende schuifpoort zijn de volgende opties mogelijk:

  Vraag nu uw offerte aan!


  Standaardspecificaties schuifpoorten

  Voor de hierboven beschreven modellen schuifpoorten gelden de volgende standaardspecificaties:

  • Leverbaar in zowel enkele als dubbele uitvoering;
  • Zowel handbediend als geautomatiseerd;
  • Leverbaar in de volgende hoogtes (in cm): 100 - 125 - 150 - 200 - 225 - 250;
  • Leverbaar in iedere gewenste kleur, maar standaard in de volgende kleuren:  
  • Er wordt gebruik gemaakt van een Locinox slot met veiligheidsaanslag; 
  • Schuifpoorten op rail mogelijk voor doorgangen tussen 3 en 24 meter. Vanaf 11 meter wordt ter ondersteuning een extra geleidingsportaal aangebracht; 
  • Vrijdragende schuifpoorten mogelijk voor doorgangen tussen 4 en 18 meter; 
  • Schuifpoorten hebben ruimte nodig om open te schuiven. Totale ruimte = doorgang x 2,5.

   

  Voor alle bovenstaande punten geldt dat dit standaarden zijn. Indien gewenst kan hiervan worden afgeweken. Zie de modellen voor specifieke opties of informeer naar de mogelijkheden. 

  Impressie schuifpoorten