Home » Poorten » Schuifpoort

Poort - Schuifpoort

 

Schuifpoort op rail voorbeeld

Schuifpoorten zijn er in twee uitvoeringen: vrijdragend en op rail, waarbij de eerste een bodemvrijheid heeft van 10cm en de tweede wordt begeleid door een geleidingsrail. Flofence levert en plaatst beide uitvoeringen. 

 

 

Flofence levert en plaatst diverse modellen draaipoorten, welke hieronder worden toegelicht. Voor alle modellen geldt o.a:

 • Leverbaar in zowel enkele als dubbele uitvoering;
 • Zowel handbediend als geautomatiseerd;
 • Leverbaar in de volgende hoogtes (in cm): 100 - 125 - 150 - 200 - 225 - 250;
 • Leverbaar in iedere gewenste kleur, maar standaard in de volgende kleuren:  

  Vrijblijvend advies?

  Voor alle bovenstaande punten geldt dat dit standaarden zijn. Indien gewenst kan hiervan worden afgeweken. Zie de modellen voor specifieke opties of informeer naar de mogelijkheden. 

   


  Arena schuifpoort op rail

  De spijlen schuifpoort op stalen geleidingsrail heeft 45 graden gedraaide spijlen met een hart-op-hart afstand van 15cm. Dit maakt het een uiterst stevige poort, welke nauwelijks is open te breken.

   

  Voor de Arena schuifpoort op rail zijn de volgende opties mogelijk:

  • Opbouw rail (schroefbaar); 
  • Een extra geleidingsportaal. 

  Cratos vrijdragende schuifpoort

  De Cratos schuifpoort bestaat uit aluminium spijlen wat het een lichte en corrosiebestendige poort maakt. Geleiding vindt plaats middels een geleidingstrein die zowel onder als boven is afgeschermd. De handbediende variant van de Cratos schuifpoort is voorzien van een dichtwaaibeveiliging en een solide sluiting die nauwelijks is open te breken.   

  De Cratos schuifpoort is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Iedere uitvoering past uitstekend bij één van de volgende modellen hekwerk: Arena (vierkante 2,5x2,5cm spijlen) - Orion (ronde 2,5cm spijlen) - Vesta (ronde 2,5cm spijlen) - Minerva (dubbelstaafmat 2x8 + 1x6mm). 

  Vanaf een hoogte van 150cm worden bij de Arena en Orion uitvoering de spijlen 45 graden afgeschuind. Bij de Vesta en Minerva uitvoering wordt een puntenkam boven de poort gemonteerd. Dit bevordert de veiligheid, doordat het overklimmen erg lastig maakt.  De hart-op-hart afstand van de spijlen is 13,2cm. 

   

  Voor de Cratos vrijdragende schuifpoort zijn de volgende opties mogelijk:

  • Reflecterende strip op onderbalk. 

  Minerva schuifpoort op rail

  De Minerva schuifpoort is gemaakt van dubbelstaafmat wat het een uiterst solide poort maakt. De 5x20cm mazen worden gevormd door twee sets horizontale 8mm spijlen en één set verticale 6mm spijlen.  

  Ten behoeve van de veiligheid wordt de poort vanaf 150cm voorzien van een puntenkam van 3,5cm hoog, maar indien gewenst kan dit ook bij lagere hoogtes worden gedaan. 

  Voor de Minerva schuifpoort op rail zijn de volgende opties mogelijk:

  • Opbouw rail (schroefbaar); 
  • Extra geleidingsportaal.

  Mykadoo schuifpoort op rail

  De Mykadoo poorten zijn spijlenpoorten met een twist. De ronde 2,5cm spijlen zijn hierbij namelijk speels op elkaar en het kader gelast wat een moderne, speelse en chique uitstraling geeft, maar tevens voor extra veiligheid zorgt. Deze veiligheid wordt bevorderd door de maximale 11cm hart-op-hart afstand van de spijlen.  

   

  Voor de Mykadoo spijlenpoort zijn de volgende opties mogelijk: 

  • Opbouw rail (schroefbaar);  
  • Extra geleidingsportaal.

  Orion schuifpoort op rail

  De Orion draaipoort is een spijlenpoort, waarbij de spijlen boven de bovenligger doorlopen. Dit maakt overklimmen erg lastig wat de veiligheid bevordert. 

   

  Tot een hoogte van 200cm zijn de ronde spijlen 2,5cm dik. Daarboven wordt er gebruik gemaakt van 3cm dikke ronde spijlen. Vanaf 150cm zijn de spijlen zowel onder als boven 45 graden afgeschuind, wat eveneens bijdraagt aan extra veiligheid.  De hart-op-hart afstand van de spijlen is 15cm.

   

  Voor de Orion spijlenschuifpoort op rail zijn de volgende opties mogelijk:  

  • Opbouw rail (schroefbaar); 
  • Extra geleidingsportaal.

  Tyro schuifpoort op rail

  De Tyro schuifpoort op rail is evenals de Tyro draaipoort een eenvoudige, doch stevige spijlenpoort. De vierkante spijlen, met een hart-op-hart afstand van 15cm, zijn tot 200cm hoog 2,5x2,5cm en daarboven 3x3cm dik. Vanaf 150cm hoog wordt er een puntenkam bovenop de poort gemonteerd wat voor extra veiligheid zorgt, maar indien gewenst kan dit bij iedere hoogte worden toegepast.  

   

  Voor de Tyro spijlen schuifpoort op rail zijn de volgende opties mogelijk: 

  • Opbouw rail (schroefbaar);
  • Extra geleidingsportaal.

  Vesta schuifpoort op rail

  De Vesta schuifpoort op rail is evenals de Vesta draaipoort een eenvoudige, doch stevige spijlenpoort. De ronde spijlen, met hart-op-hart afstand, zijn tot en met 200cm hoog 2,5cm en daarboven 3cm dik. Vanaf 150cm hoog wordt een puntenkam bovenop de poort gemonteerd wat voor extra veiligheid zorgt, maar indien gewenst kan dit bij iedere hoogte worden toegepast.  

   

  Voor de Vesta schuifpoort op rail zijn de volgende opties mogelijk:

  • Opbouw rail (schroefbaar);
  • Extra geleidingsportaal.

  Sparta vrijdragende schuifpoort

  De Sparta schuifpoort is een vrijdragende spijlenpoort, waarbij het kader in een stalen geprofileerde onderbalk is gelast wat het een zeer solide en stabiele poort maakt. De rollenblokken zijn weggewerkt in de onderbalk en voorzien van kwalitatieve kunststof wielen wat voor een soepele geleiding zorgt.

  De hart-op-hart afstand van de spijlen is 15cm. Indien gewenst kan er een puntenkam bovenop de poort worden gemonteerd wat overklimmen nagenoeg onmogelijk maakt. Dit bevordert de veiligheid. In geval van de handbediende varianten wordt er tevens gebruik gemaakt van een twistfinger sluiting wat het een uiterst stevige sluiting maakt.  

   

  Anders dan de overige schuifpoorten is de Sparta schuifpoort alleen leverbaar in enkele uitvoering en geschikt voor doorgangen met een breedte van 3 tot 8 meter.  

   

  Voor de Sparta vrijdragende schuifpoort zijn de volgende opties mogelijk:

  • Gelaste puntenkam aan bovenzijde; 
  • Afstand tussen spijlen 10 of 13,2cm.

  Vraag nu uw offerte aan!

  Standaardspecificaties schuifpoorten

  • Er wordt gebruik gemaakt van een Locinox slot met veiligheidsaanslag; 
  • Schuifpoorten op rail mogelijk voor doorgangen tussen 3 en 24 meter. Vanaf 11 meter wordt ter ondersteuning een extra geleidingsportaal aangebracht; 
  • Vrijdragende schuifpoorten mogelijk voor doorgangen tussen 4 en 18 meter; 
  • Schuifpoorten hebben ruimte nodig om op te schuiven. Totale ruimte = doorgang x 2,5; 
  • Schuifpoorten op rail worden begeleid door een stalen geleidingsrail op kunststof gelagerde geleidingswielen. Bovenin zijn deze wielen afgeschermd;
  • Vrijdragende schuifpoorten worden geleid middels een geleidingstrein die boven en/of onder is afgeschermd.

   

  Voor alle bovenstaande punten geldt dat dit standaarden zijn. Indien gewenst kan hiervan worden afgeweken. Zie de modellen voor specifieke opties of informeer naar de mogelijkheden. 

  Impressie schuifpoorten