√ Standaard én maatwerk

Home » Hekwerken » Gaashekwerk

Hekwerken - Gaashekwerk

 

Gaashekwerk-vb-Wageningen

Gaashekwerk, ook wel harmonicagaas genoemd, wordt gemaakt van verzinkte stalen draden die als het ware om elkaar heen worden gevlochten, waardoor een ruitjes- of blokjespatroon ontstaat. Hierna wordt het gaashekwerk geplastificeerd in de gewenste kleur.  

 

 

Het gaas wordt doorgaans bevestigd aan twee spandraden en een bovenbuis. Deze worden vervolgens weer bevestigd aan de staanders. Ook kan ervoor worden gekozen om geen bovenbuis te gebruiken, maar zowel onderaan, te midden en bovenaan een horizontale draad langs het gaas te spannen. Met name voor grote percelen kan dit een goedkoper alternatief zijn, al is gaashekwerk zonder bovenbuis wel minder stevig.  

Om konijnen buiten de deur te houden kan er tevens voor worden gekozen om aan de onderste 50 cm konijnengaas te bevestigen, welke wordt ingegraven in de grond.  

 


Model gaashekwerk

Het door Flofence geplaatste harmonicagaas is leverbaar in de volgende hoogtes (in cm): 100 – 125 – 150 – 180 – 200 – 250.
Er kan worden gekozen voor verhoging met 2 en 3 puntdraden (zie foto rechtsboven), wat respectievelijk zorgt voor 25 en 50 cm extra hoogte.

 

Gaashekwerk heeft een ruitjesstructuur, met een maaswijdte van standaard 5x5cm groot. De draaddikte van het gaas is standaard 3,1 mm dik. 

 

Het gaashekwerk is leverbaar in de volgende kleuren:

 

 

 

 

Voor het gaashekwerk zijn de volgende opties mogelijk: 

  • Andere maas- of draaddiktes harmonicagaas; 
  • Bovenkant van staanders kunnen worden voorzien van een aluminium doorvoerkop of puntdraadhouder;
  • Staanders voorzien van verzinkte schetsplaat t.b.v. meer stevigheid; 
  • Staanders voorzien van voetplaat, welke op een fundament kunnen worden geboord; 
  • Smallere ruimte tussen de staanders;  
  • Puntdraad afknopen aan de bovenbuis; 
  • Extra spandraad voor hekwerk dat meer wordt belast; 
  • Aanstorten tussenpalen met beton voor meer stevigheid. 

Veiligheid en privacy

Gaashekwerk is leverbaar tot een hoogte van 3 meter. Om extra veiligheid te waarborgen kan het harmonicagaas aan de bovenkant worden voorzien van prikkeldraad, welke wordt bevestigd aan aluminium puntdraadhouders. Dit maakt het overklimmen van het gaashekwerk nagenoeg onmogelijk.

 

Ten behoeve van uw privacy kan ervoor worden gekozen om gaashekwerk te laten begroeien met bijvoorbeeld klimop of te bekleden met een anti-inkijkdoek.  

Drie puntdraden in aluminium puntdraadhouder

Impressie gaashekwerk