Poorten

~ diverse soorten en maten! ~


Een mooie poort kan natuurlijk niet ontbreken om uw (nieuw) geplaatste hekwerk te voorzien van een doorgang, welke tegelijkertijd uw terrein veilig afsluit. Gelukkig zijn poorten er, evenals hekwerken, in vele soorten en maten, waardoor ze een perfect verlengstuk vormen van uw hekwerk. In principe zijn poorten in te delen in drie categorieën: 

  • Looppoorten (tuinpoorten): dit zijn smallere poorten van ongeveer een meter breed welke open- en dichtdraaien. Aangezien deze voornamelijk geschikt zijn voor het doorlaten van voetgangers zie je inlooppoorten vaak bij voor- en achtertuinen. De poorten zijn handmatig open en dicht te draaien;
  • Draaipoorten: zoals de naam al doet vermoeden draaien draaipoorten, evenals looppoorten, open en dicht. Het verschil met looppoorten is dat draaipoorten doorgaans breder zijn en ze zijn te automatiseren. Hierdoor zie je deze poorten veelal vooraan een oprijlaan, bij monumentale gebouwen en attractieparken; 
  • Schuifpoorten: ook deze benaming laat weinig aan de verbeelding over. Schuifpoorten draaien niet, maar schuiven open en dicht. Een schuifpoort kan handmatig worden bediend, maar doorgaans is deze geautomatiseerd.  Doordat deze poorten uiterst geschikt zijn voor brede opritten zie je deze veel terug op bedrijventerreinen, al neemt de populariteit bij particuliere woningen ook toe. 

 

Metalen poorten worden verzinkt om roesten en corrosie door weersomstandigheden tegen te gaan. Vervolgens kunnen ze worden gecoat in de gewenste kleur. Naast kleur zorgt coaten voor een gladde afwerking en een extra beschermlaag. Duurzame en nagenoeg onderhoudsvrije poorten zijn het resultaat.

 

Veiligheid en privacy 

Net als bij hekwerk zijn er bij poorten verschillende mogelijkheden om uw veiligheid te waarborgen. Denk hierbij aan een puntenkam of doorlopende spijlen bovenaan de poort. Daarbij maakt Flofence bij al haar poorten gebruik van Locinox sloten met veiligheidsaanslag. Met betrekking tot privacy kan ervoor worden gekozen een dichte poort te plaatsen waar nauwelijks of niet doorheen gekeken kan worden. Bij poorten van dubbelstaafmat kan het een optie zijn deze in te vlechten met een vlechtband (Polywave genaamd) of anti-inkijkdoek, zodat het inkijken wordt belemmerd. 

 

Draaipoort, schuifpoort, tuinpoort, sierpoort...

...zegt het u allemaal niet zoveel? Dat is begrijpelijk. Er bestaan diverse soorten poorten en deze zijn ook weer leverbaar in meerdere modellen. Om u te helpen in het maken van een geschikte keuze lichten we de meest gangbare soorten hekwerk toe. Klik hiervoor op onderstaande buttons.

Heeft u toch graag extra advies? Aarzel dan zeker niet om te bellen, mailen of neem contact op middels het contactformulier. Hetzelfde geldt uiteraard wanneer u precies weet wat u wilt en graag een vrijblijvende offerte ontvangt!

 

Weet u precies wat voor een poort u wilt, maar ziet u het betreffende design niet in het overzicht terug? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken en dan komen we er ongetwijfeld uit.