Home » Poorten

Poorten - diverse soorten en maten

 

Een mooie poort kan natuurlijk niet ontbreken om uw (nieuw) geplaatste hekwerk te voorzien van een doorgang, welke tegelijkertijd uw terrein veilig afsluit. Gelukkig zijn poorten er, evenals hekwerken, in vele soorten en maten, waardoor ze een perfect verlengstuk vormen van uw hekwerk. In principe zijn poorten in te delen in drie categorieën: 

  • Looppoorten: dit zijn smallere poorten van ongeveer een meter breed welke open- en dichtdraaien. Aangezien deze voornamelijk geschikt zijn voor het doorlaten van voetgangers zie je inlooppoorten vaak bij voor- en achtertuinen. De poorten zijn handmatig open en dicht te draaien;
  • Draaipoorten: zoals de naam al doet vermoeden draaien draaipoorten, evenals looppoorten, open en dicht. Het verschil met looppoorten is dat draaipoorten doorgaans breder zijn en uit zowel één als twee openslaande deuren kunnen bestaan. Hierdoor zie je deze poorten veelal vooraan een oprijlaan en bedrijventerreinen. Ook zijn draaipoorten te automatiseren; 
  • Schuifpoorten: een schuifpoort kan uit één of twee vleugels bestaan die niet opendraaien, maar open- en dichtschuiven. Een schuifpoort kan handmatig worden bediend, maar doorgaans is deze geautomatiseerd. Je ziet deze poorten bij zowel particulieren als bedrijventerreinen.  

 

Om roesten en corrosie door weersomstandigheden tegen te gaan worden metalen poorten verzinkt. Vervolgens kunnen ze worden gecoat in de gewenste kleur. Naast kleur zorgt coaten voor een gladde afwerking en een extra beschermlaag. Het resultaat zijn duurzame en nagenoeg onderhoudsvrije poorten.

 

Veiligheid en privacy 

Net als bij hekwerken zijn er bij poorten verschillende mogelijkheden om uw veiligheid te waarborgen. Denk hierbij aan een puntenkam of doorlopende spijlen bovenaan de poort. Met betrekking tot privacy kan ervoor worden gekozen een dichte poort te plaatsen waar nauwelijks of niet doorheen gekeken kan worden. Bij dubbelstaafmat poorten kan het een optie zijn deze in te vlechten met vlechtband (Polywave genaamd), zodat het inkijken wordt belemmerd. 

 

Modellen 

Flofence plaatst ieder van de bovengenoemde soorten poorten. Maak onderstaand een keuze voor een toelichting op de verschillende modellen.